2011. november 4., péntek

A negyedik...

A mai feladat ismét egy érettségi lesz... A hármas feladat a miénk. A szükséges fájlok és a kész weboldal innen letölthető!! Mivel az előző leckék tördelése nem az igazi,  ezentúl textarea-kat használok a kódok megjelenítésére. A textarea nagyon hasonlít egy iframe-ra, csak éppen nem weboldalt jelenítünk vele meg, hanem szöveget. Majd lesz róla lecke, de azért itt a szintaxis:
<textarea>Ide kerül a szöveg!</textarea>


Álljunk is neki:



Hozzon létre egy állományt, amelynek neve legyen fozelek.html!



Az oldal háttérszíne legyen AliceBlue (#F0F8FF kódú szín) és a szövegszín DarkSlateGray (#2F4F4F kódú szín)!



 A böngésző keretén megjelenő cím szövege is „Főzelék” legyen!


A szöveget a fozalap.txt állományból másolja át, és a szövegtördelést állítsa be a mintának megfelelően!



A cím egy egysoros és háromoszlopos, 900 képpont széles, szegély nélküli táblázattal készüljön! A cellaközt és cellamargót állítsa 0-ra a táblázat összes cellájára! Az első és utolsó oszlop szélessége  350-350 képpont legyen! A bal és  a jobb oldali cellában a spenot1.jpg, illetve a  spenot2.jpg,  a középsőben az egyes szintű címsor stílusú „Főzelék” felirat jelenjen meg vízszintesen a cella közepére igazítva!




A címet követő bekezdésben a példák között a „spenót” szót alakítsa linkké, mely a spenot.jpg képre mutasson!



Készítsen egy kétsoros és kétoszlopos, 80 % széles, középre igazított táblázatot, amelynek 1 pontos szegélye legyen! Első sorának celláiba helyezze el a  lencse.jpg és a kelkaposzta.jpg képeket, és a második sor celláiba írja be a képaláírásokat a minta alapján! Minden cellatartalom vízszintesen középre igazítva jelenjen meg!


A „Készítése” alcím kettes szintű címsor stílussal jelenjen meg!


Az alapanyagfajtákra állítson számozatlan felsorolást a mintának megfelelő helyen!


Végére értünk a feladatnak. Egyébként innen tölthettek le még érettségi feladatokat. Szerintem így sokkal átláthatóbbak a kódok. Ráadásul szebb is :)
Holnap találkozunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése