2011. november 6., vasárnap

Az utolsó feladat

Elérkeztünk az utolsó feladathoz. Itt megtalálhatjátok. Már megint a hármas a miénk.A szükséges fájlok és a kész oldal innen letölthetők.
Álljunk is neki!



Hozzon létre egy állományt, amelynek neve legyen halma.html!



Az oldal háttérszíne indianred (#CD5C5C kódú szín).



 A cím („Halma”) egyes szintű címsor legyen középre igazítva! A böngésző keretén megjelenő cím szövege is ez legyen




 Az oldal többi részének váza, a mintának megfelelően táblázattal készüljön! A táblázat 80% széles, középre igazított, 1 pontos szegélyű és a háttérszíne darksalmon (#E9967A kódú szín) legyen!




A táblázat első sorában a bal oldali cellába helyezze el a babu.jpg képet középre, 1 pont vastagon keretezve! A jobb oldali cellába illessze be a megfelelő szöveget a halmaforras.txt állományból (1–2. bekezdés)!




Az alsó cellában a játék szabályai olvashatók. Kettes szintű címsor stílusú „A játék szabályai:” szöveg. A szabályokat felsorolással tagolja!



 Az „Ugrani is szabad” szavakat alakítsa linkké, amely a  halmaugr.gif  képre mutasson!



A mintának megfelelően, a játékszabályok után a kép a kettő és  a négy játékosú táblát ábrázolja! A halma.gif képállományt szúrja be úgy, hogy az középen jelenjen meg!


Ezzel a végére értünk a feladatnak és a gyakorlásnak is egyben (meg persze az őszi szünetnek is :D). Holnaptól folytatjuk a W3-as tananyagot. A formokkal kezdünk, mert az kimaradt. Azután nagyon visszatérünk az elméleti részhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése